Sposób przygotowania:
Drożdżówki z serem
Drożdże rozpuszczamy w mleku z cukrem. Odstawiamy na 15 minut. Masło rozpuszczamy. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko i dodajemy drożdże. Zagniatamy, dodajemy masło i olej. Zagniatamy.
Ciasto wałkujemy i kroimy na prostokąty, 5x15 cm.
Ser rozgniatamy widelcem dodajemy, jajko, budyń i cukier, mieszamy. Wykładamy po łyżce sera i zwijamy w rulon i przekręcamy. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką.
Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Polewamy lukrem.
Smacznego.
Ciasto wałkujemy i kroimy na prostokąty, 5x15 cm.
Ser rozgniatamy widelcem dodajemy, jajko, budyń i cukier, mieszamy. Wykładamy po łyżce sera i zwijamy w rulon i przekręcamy. Wykładamy na blaszkę wysmarowaną masłem i posypaną mąką.
Pieczemy ok 45 minut w 180 stopniach. Polewamy lukrem.
Smacznego.
slodkieniebo