Babciagramolka

Babciagramolka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2812]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Zdrowo-różowo

  • 14
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 19

Wiosna inspiruje do podawania lekkich przekąsek - tym razem z rzodkiewką, twarożkiem oraz koperkiem.

Zdrowo-różowo Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Zdrowo-różowo

 

  • 2 wafle extra cienkie Good Food ( do wyboru kukurydziane lub ryżowe )
  • 6 łyżek białego sera
  • 1 łyżka kwaśnej śmietany
  • 5 dużych rzodkiewek
  • 2 łyżeczki drobno pokrojonego koperku
  • sól morska do smaku

 

Sposób przygotowania:

Zdrowo-różowo
Ser rozetrzeć ze śmietaną i doprawić do smaku solą . Na każdy wafel położyć po 3 łyżki sera . Wokół brzegów sera zrobić zieloną otoczkę z koperku. Rzodkiewki ( 4 sztuki )utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Nałożyć utarte rzodkiewki na środek warstwy sera . Udekorować połówką ozdobnie przyciętej rzodkiewki i gałązką koperku .Podawać na świeżo . Proponuję do tego jakiś koktajl warzywny do popicia - będzie super witaminowe , lekkie śniadanko lub przekąska .
Zdrowo-różowo
Zdrowo-różowo
Zdrowo-różowo
Zdrowo-różowo

Tagi:

sery ser