jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Książka Kucharska: Zdrowe przekąski GOOD FOOD

Twarożek selerowy .

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Twarożek wiejski z selerem na cieńkim waflu ryżowym udekorowany kwiatem z pomidora.

Twarożek selerowy .

Składniki:

Twarożek selerowy .

 

  • 4 wafle ryżowe extra cieńkie GOOD FOOD
  • 20 dag twarożku wiejskiego
  • 2 łyżki śmietany
  • 4 środkowe łodygi selera naciowego (serce)
  • 8 plastrów pomidora
  • sól, pieprz cytrynowy do smaku

Sposób przygotowania:

Twarożek selerowy .
Z łodyg selera odrywamy listki, wycinamy osiem słupków do kwiatków, resztę selera siekamy drobno. Twarożek rozgniatamy ze śmietaną, dodajemy posiekany seler, sól i pieprz do smaku. Po wymieszaniu rozkładamy masę na waflach, dekorujemy kwiatami z pomidora i listkami selera. Posypujemy odrobiną pieprzu cytrynowego.

Tagi:

seler