Sposób przygotowania:
Twarożek z botwinką
Botwinkę kroimy na mniejsze części, buraczki obieramy i kroimy w drobną kostkę. Gotujemy ją na wolnym ogniu około 7-10 minut do miękkości w osolonej wodzie. Po ugotowaniu botwinkę odcedzamy i studzimy. Rzodkiewkę ścieramy na grubych oczkach tarki. Do miski wkładamy twaróg, rozgniatamy go widelcem. Dodajemy jogurt, słodki sos chili i mieszamy. Kolejno dodajemy warzywa i koperek i dokładnie mieszamy. Całość doprawiamy do smaku solą, pieprzem i octem winnym. Twarożek najlepiej przygotować wieczorem i zjeść go na śniadanie tak, żeby się przegryzł i twaróg nabrał smaku botwinki. Podawać ze świeżym pieczywem, wędliną, na śniadanie lub kolację. Smacznego :)
zbysiowa
edytaha
To samo chciałam napisać Kasiu :)