Sposób przygotowania:
Twarożek z winogronami
Na początki należy miskę dosyć dużą wstawić do lodówki na około 30 min. Dwie łyżeczki żelatyny namoczyć w zimnej wodzie, rozpuścić w ciepłym soku winogronowym, nie przerywając mieszania, następnie odstawić do wystygnięcia. Trochę soku z żelatyną rozprowadzić po ściankach miski, wstawić do lodówki. Czynność powtórzyć 3-4 razy. Z limetki przy użyciu tarki o bardzo małych oczkach zetrzeć skórkę potem wycisnąć sok. Resztę pokroić w plasterki. Winogrona umyć i oderwać od gałązek. Twaróg wymieszać z jogurtem, cukrem, sokiem i skórką z limetek. Resztę żelatyny rozpuścić, dodać do twarogu. Śmietanę ubić na sztywno, z winogronami dodać do masy.Połowę kremu przełożyć do miski, na brzegu położyć plasterki limetek. Pokryć resztą kremu. Wstawić do lodówki na około 6 godzin. Gotowe. Życzę Smacznego