Sposób przygotowania:
Tygrysie Koszyczki
1. Przygotowujemy makaron ryżowy według przepisu z opakowania
2. Trawę cytrynową ze słoiczka i oliwki siekamy na drobno i zalewamy niewielką ilością octu
3. Pierś kurczaka kroimy w paseczki i przysmażamy z niewielka ilością soli, pieprzu i sosu sojowego - według uznania
4. Jajko i mąkę do panierowania przygotowujemy na oddzielnych talerzykach
5. Gotowy makaron wykładamy na dużą deskę i dzielimy tak, by można było w makaron owinąć kurczaka z dodatkami
6. Na brzeg każdego snopka układamy przysmażony pasek kurczaka, łyżeczkę skrojonych oliwek i trawy cytrynowej i zawijamy jak roladki.
7. Każdy taki zawinięty koszyczek z makarony obtaczamy w jajku i mące.
8. Wrzucamy koszyczki na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor
9. Wykładamy na talerz i do smaku i ozdoby kropimy sosem sojowym i posypujemy zieloną pietruszką
SMACZNEGO!
2. Trawę cytrynową ze słoiczka i oliwki siekamy na drobno i zalewamy niewielką ilością octu
3. Pierś kurczaka kroimy w paseczki i przysmażamy z niewielka ilością soli, pieprzu i sosu sojowego - według uznania
4. Jajko i mąkę do panierowania przygotowujemy na oddzielnych talerzykach
5. Gotowy makaron wykładamy na dużą deskę i dzielimy tak, by można było w makaron owinąć kurczaka z dodatkami
6. Na brzeg każdego snopka układamy przysmażony pasek kurczaka, łyżeczkę skrojonych oliwek i trawy cytrynowej i zawijamy jak roladki.
7. Każdy taki zawinięty koszyczek z makarony obtaczamy w jajku i mące.
8. Wrzucamy koszyczki na rozgrzany olej i smażymy na złoty kolor
9. Wykładamy na talerz i do smaku i ozdoby kropimy sosem sojowym i posypujemy zieloną pietruszką
SMACZNEGO!