aliss06

aliss06

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 210]

Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Doskonała przystawka na każde przyjęcie w dużo smaczniejszej wersji - bez żelatyny

Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

Składniki:

Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny

 

  • golonka wieprzowa
  • golonka z indyka
  • 2 skrzydła z indyka
  • pęczek wloszczyzny
  • 1 cebula
  • 1 puszka groszku konserwowego
  • 2-3 jajka
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania:

Tymbaliki drobiowo-wieprzowe bez żelatyny
Mięso umyj, przełóż do garna, zalej wodą, tak aby zakryło mięso. Następnie całość posól i gotuj przez ok 2-2,5 h. Następnie dodaj oczyszczone jarzyny i gotuj przez kolejne 30 min. Kiedy mięso będzie już miękkie, wyjmij je a wywar przecedź i dopraw do smaku, pamiętając że intensywność smaku zmniejszy się po zastygnięciu galaretki. Mięso oddziel od kości i pokrój na drobne kawałki, a marchewkę w talarki, natomiast jajka w ćwiartki lub połówki. Pokrojone mięso, marchewkę, jajka oraz odcedzony groszek rozłóż do salaterek. Następnie każdą zalej wcześniej przygotowanym wywarem i odstaw w zimne miejsce do zastygnięcia.

Tagi:

jajko jajka indyk