kama1132

kama1132

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 139]

Tymiankowy omlet

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 1

Tymiankowy omlet z grzybami

Tymiankowy omlet

Składniki:

Tymiankowy omlet

 

 

Sposób przygotowania:

Tymiankowy omlet
Grzyby oczyścić, umyć i dokładnie pokroić. Cebule obrać, posiekać, usmażyć na łyżeczce oleju. Dodać grzyby i dusić razem. Gdy płyn wyparuje należy wtedy posolić, doprawić pieprzem i tymiankiem. jajka roztrzepać ze śmietaną, posolić, dodać do wystudzonych grzybów oraz wymieszać. Z masy grzybowo-jajecznej usmażyć na pozostałym oleju 4 omlety, rumieniąc je z obu stron. Podaję z surówka z pomidorów.