Persik

Persik

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1125]

Tyrolska surówka z kapusty

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 3/5 głosów: 4

świetna i smaczna surówka

Tyrolska surówka z kapusty

Składniki:

Tyrolska surówka z kapusty

 

  • 80 dag białej kapusty
  • 1 łyżeczka soli
  • szczypta białego pieprzu
  • 1 łyżeczka kminku
  • 20 dag wędzonego boczku
  • 3 łyżki oliwy

Sposób przygotowania:

Tyrolska surówka z kapusty
główkę przekroić na ćwiartki i poszatkować w cienkie paski przełożyć do miski posolić i mocno ugniatać rękami aż będzie miękka i soczysta doprawić kapustę pieprzem i kminkiem boczek pokroić w bardzo drobną kostkę i wysmażyć na oliwie skwarki powinny być chrupiące patelnię odstawić z ognia i polać kapustę i dokładnie wymieszać

Tagi:

kapusta