iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Ucierane ciasteczka z czereśniami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Łatwe, ładne i bardzo smaczne ciasteczka.

Ucierane ciasteczka z czereśniami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Ucierane ciasteczka z czereśniami

 

Sposób przygotowania:

Ucierane ciasteczka z czereśniami
Miękkie masło utrzeć z cukrem na krem, ucierając kolejno dodawać po jednym jajku i przesianą mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, a na koniec dodać kilka kropli aromatu, ma nam powstać gładkie ciasto. Ciastem napełnić szprycę cukierniczą z końcówką w kształcie dużej gwiazdki i wyciskać bezpośrednio na natłuszczoną blaszkę wyciskać ciasteczka na środku każdego ciastka położyć po jednej czereśni bez pestki. Ciastka piec w temp.190st na złoty kolor, po upieczeniu od razu ostrożnie zdjąć z blaszki, wystudzić. Ciastka można dodatkowo posypać cukrem pudrem.
Ucierane ciasteczka z czereśniami
Ciastka wyciskać odpowienią końcówką na blaszkę
Ucierane ciasteczka z czereśniami
Na srodku ciasteczka ułożyć czereśnie

Tagi:

jajko jajka