Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z truskawkamiPrzygotowanie ciasta:
Truskawki płuczemy pod bieżącą wodą. Odsączamy dokładnie na sicie i usuwamy szypułki.
Jajka z cukrem ubijamy na szybkich obrotach miksera na gęstą i puszystą masę. Następnie dodajemy stopniowo olej. Zmniejszając obroty miksera dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia oraz szczyptą soli.
Do małej prostokątnej blaszki wyłożonej papierem do pieczenia wylewamy przygotowane ciasto.
Na cieście układamy osuszone truskawki.
Pieczenie ciasta:
Przygotowane ciasto w blaszce wkładamy do nagrzanego piekarnika do ok 180 stopni i pieczemy ok. 45 min.
Po upieczeniu wyciągamy ciasto z blaszki i lekko studzimy.
Następnie posypujemy cukrem pudrem.
SylaUla
Agnieszka Rec
Dziękuję :)
redakcja
Agnieszka Rec
Droga Redakcjo dziękuję i polecam :)