Sposób przygotowania:
Ucierane ciasto z truskawkami
Masło rozpuszczamy i przestudzamy. Truskawki oczyszczamy, płuczemy i osuszamy. Jajka wybijamy , dodajemy cukier i ubijamy dość długo na puszystą masę aż widocznie powiększy swoją objętość.
Dodajemy mąkę z proszkiem i przestudzone masło oraz dowolny aromat.
Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki i wykładamy na wierzch przygotowane truskawki. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Po lekkim przestudzeniu można posypać cukrem pudrem.
Dodajemy mąkę z proszkiem i przestudzone masło oraz dowolny aromat.
Przekładamy ciasto do przygotowanej dużej blaszki i wykładamy na wierzch przygotowane truskawki. Pieczemy ok 50 min w 180 stopniach.
Po lekkim przestudzeniu można posypać cukrem pudrem.
SylaUla
katarzynka455
Dziękuję:)