Sposób przygotowania:
Biało-czerwony sernik na zimno
Truskawki myjemy. Kroje na drobne kawałki. Galaretkę zalewam szklanką wody. Studzę. Dodaje truskawki. Żelatynę rozpuszczam w niewielkiej ilości wody. Czeka, aż napęcznieje.
Biały ser mielę dwa razy. Ucieram wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaje jogurt. Miksuje.
Żelatynę lekko podgrzewam. Dodaje do sera. Mieszam. Na spodzie tortownicy układam biszkopty. Wylewam połowę masy serowej. Chłodzę.
Następnie wylewam galaretkę. Chłodzę.
Na galaretkę wylewam ostatnią warstwę sera. Chłodzę około dwóch godzin.
Biały ser mielę dwa razy. Ucieram wraz z cukrem i cukrem waniliowym. Dodaje jogurt. Miksuje.
Żelatynę lekko podgrzewam. Dodaje do sera. Mieszam. Na spodzie tortownicy układam biszkopty. Wylewam połowę masy serowej. Chłodzę.
Następnie wylewam galaretkę. Chłodzę.
Na galaretkę wylewam ostatnią warstwę sera. Chłodzę około dwóch godzin.