Sposób przygotowania:
Ciasto ucierane z truskawkami i czereśniami
Wcześniej wyjętą z lodówki margarynę ( w pokojowej temperaturze) ucieramy na puch z cukrem. Kolejno dodajemy po jednym jajku. Przez sito przesiewamy mąkę pszenną, ziemniaczaną praz proszek do pieczenia. Stopniowo, partiami wsypujemy do jajek i margaryny. Miksujemy. Pod koniec dolewamy wolno olej.
Masę przelewamy do wysmarowanej i poprószonej mąką tortownicy o śr. 24 cm. Truskawki kroimy na połówki (możemy użyć mrożonych), czereśnie pestkujemy (możemy użyć wiśni). Owoce wciskamy w ciasto.
Tortownicę wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.
Masę przelewamy do wysmarowanej i poprószonej mąką tortownicy o śr. 24 cm. Truskawki kroimy na połówki (możemy użyć mrożonych), czereśnie pestkujemy (możemy użyć wiśni). Owoce wciskamy w ciasto.
Tortownicę wstawiamy do nagrzanego do 180*C piekarnika. Pieczemy przez 40-45 minut. Po upieczeniu posypujemy cukrem pudrem.