Natalia Skóra

Natalia Skóra

Szef Kuchni
[Przepisów: 46]

Ciasto ucierane z truskawkami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Jeżeli macie gdzieś jeszcze okazję kupić truskawki, to z całego serca polecam to ciasto, które jest zdecydowanie najlepsze do niedzielnej kawki.

Ciasto ucierane z truskawkami

Składniki:

Ciasto ucierane z truskawkami

Składniki na ciasto:

Sposób przygotowania:

Ciasto ucierane z truskawkami

Sposób przygotowania:

Masło roztopić i ostudzić. Truskawki umyć, odszypułkować. Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę, dodać mąkę z proszkiem do pieczenia. Miksować.

Dodać wystudzone masło i śmietanę, zmiksować do powstania jednolitej masy. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 stopni.

Blaszkę (25x40) wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto, na górze ułożyć truskawki. Pieczemy ok. 60 minut do suchego patyczka. Wyjmujemy i studzimy.