Sposób przygotowania:
Ucierane z malinami
Jajka miksuję z cukrem i cukrem waniliowym aż zbieleją, następnie dodaję olej, mąkę tortową i ziemniaczaną przesianą z proszkiem do pieczenia.
Miksuję do połączenia składników. Maliny płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem obsypuję mąką.
Połowę ciasta wylewam na dużą formę keksową układam połowę malin, wylewam resztę ciasta i układam resztę malin.
Piekę w 180 stopniach przez 40-50 min do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypuję cukrem pudrem.
Miksuję do połączenia składników. Maliny płuczę, osuszam papierowym ręcznikiem obsypuję mąką.
Połowę ciasta wylewam na dużą formę keksową układam połowę malin, wylewam resztę ciasta i układam resztę malin.
Piekę w 180 stopniach przez 40-50 min do suchego patyczka. Po ostudzeniu posypuję cukrem pudrem.