Sposób przygotowania:
Waniliowy torcik z borówkami
Na dnie tortownicy o średnicy 24 cm rozkładamy okrągłe biszkopty.
Żelatynę mieszamy w zimnej wodzie. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy szklankę w kąpieli wodnej do rozpuszczenia się żelatyny.
Śmietankę miksujemy na sztywno z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Następnie dodajemy serek waniliowy i płynną żelatynę. Miksujemy do połączenia składników.
Masę przelewamy na biszkopty. Na masie układamy borówki.
Blaszkę wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką.
Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Żelatynę mieszamy w zimnej wodzie. Odstawiamy do napęcznienia. Następnie podgrzewamy szklankę w kąpieli wodnej do rozpuszczenia się żelatyny.
Śmietankę miksujemy na sztywno z fixem do śmietany i cukrem pudrem. Następnie dodajemy serek waniliowy i płynną żelatynę. Miksujemy do połączenia składników.
Masę przelewamy na biszkopty. Na masie układamy borówki.
Blaszkę wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Wierzch zalewamy tężejącą galaretką.
Chłodzimy w lodówce przez kilka godzin.
Jagodowa
Magdalena88