Sposób przygotowania:
Rolada biszkoptowa z malinami
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po 1 łyżce cukru. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Pod koniec wsypać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na dużą wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 12-15 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepły zwinąć na ściereczce w rulon. Margarynę z cukrem pudrem ucierać dodając stopniowo po łyżce sera, pod koniec dodać kilka kropel aromatu. Biszkopt rozwinąć ze ściereczki, wyłożyć masę, owoce i zwinąć w rulon. Oblać polewą, odłożyć do lodówki na około 30 minut.