Reniz

Reniz

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 3217]

Rolada biszkoptowa z malinami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Rolada z malinami jest smaczna, lekka i puszysta.

Rolada biszkoptowa z malinami

Składniki:

Rolada biszkoptowa z malinami

 

  • 4 jajka
  • 4 łyżki cukru
  • 4 łyżki mąki tortowej
  • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 1 łyżka oleju
  • 25 dag margaryny
  • 25 dag sera mascarpone
  • 3 łyżki cukru pudru
  • aromat rumowy
  • 1 gotowa polewa czekoladowa
  • 1 szkl malin

 

Sposób przygotowania:

Rolada biszkoptowa z malinami
Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywną pianę dodając stopniowo po 1 łyżce cukru. Następnie ciągle ubijając dodawać po 1 żółtku. Pod koniec wsypać przesiana mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i olej, delikatnie wymieszać. Ciasto wyłożyć na dużą wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę. Włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temp 180 stopni około 12-15 minut. Upieczone wyjąć z piekarnika i jeszcze ciepły zwinąć na ściereczce w rulon. Margarynę z cukrem pudrem ucierać dodając stopniowo po łyżce sera, pod koniec dodać kilka kropel aromatu. Biszkopt rozwinąć ze ściereczki, wyłożyć masę, owoce i zwinąć w rulon. Oblać polewą, odłożyć do lodówki na około 30 minut.