misia5

misia5

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 701]

Książka Kucharska: Domowe muffinki

Babeczki z malinami

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne, puszyste i bardzo aromatyczne babeczki z dodatkiem malin. Doskonałe na wycieczkę do lasu, albo do popołudniowej kawy lub herbaty.

Babeczki z malinami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Babeczki z malinami

 

Sposób przygotowania:

Babeczki z malinami
Maliny przebieramy układamy na tacce i wstawiamy do zamrażarki, by się zmroziły dzięki temu nie zrobi się z nich "ciapa" po dodaniu do ciasta.

Gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i topimy w kąpieli wodnej.

Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym jajku pamiętając, by następne wbić dopiero jak poprzednie zostanie dobrze połączone z masą maślaną. Następnie stopniowo dodajemy przesiane sypkie składniki, a pod koniec ucierania wlewamy stopioną czekoladę. Całość dokładnie łączymy. Teraz dodajemy do masy zmrożone maliny i ostrożnie mieszamy.

Gotową masą do 3/4 wysokości napełniamy papilotki.

Babeczki pieczemy w temp. 180 st przez 20 minut.

Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy babeczki cukrem pudrem.
Babeczki z malinami
Do masy stopniowo dodajemy przesiane sypkie składniki
Babeczki z malinami
Gdy składniki się połączą dodajemy stopioną gorzką czekoladę
Babeczki z malinami
Do masy dodajemy zmrożone maliny i ostrożnie mieszamy
Babeczki z malinami
Gotową masą do 3/4 wysokości napełniamy papilotki