Sposób przygotowania:
Babeczki z malinami
Maliny przebieramy układamy na tacce i wstawiamy do zamrażarki, by się zmroziły dzięki temu nie zrobi się z nich "ciapa" po dodaniu do ciasta.
Gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i topimy w kąpieli wodnej.
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym jajku pamiętając, by następne wbić dopiero jak poprzednie zostanie dobrze połączone z masą maślaną. Następnie stopniowo dodajemy przesiane sypkie składniki, a pod koniec ucierania wlewamy stopioną czekoladę. Całość dokładnie łączymy. Teraz dodajemy do masy zmrożone maliny i ostrożnie mieszamy.
Gotową masą do 3/4 wysokości napełniamy papilotki.
Babeczki pieczemy w temp. 180 st przez 20 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy babeczki cukrem pudrem.
Gorzką czekoladę łamiemy na kawałki i topimy w kąpieli wodnej.
Miękkie masło ucieramy z cukrem. Dodajemy po jednym jajku pamiętając, by następne wbić dopiero jak poprzednie zostanie dobrze połączone z masą maślaną. Następnie stopniowo dodajemy przesiane sypkie składniki, a pod koniec ucierania wlewamy stopioną czekoladę. Całość dokładnie łączymy. Teraz dodajemy do masy zmrożone maliny i ostrożnie mieszamy.
Gotową masą do 3/4 wysokości napełniamy papilotki.
Babeczki pieczemy w temp. 180 st przez 20 minut.
Po upieczeniu i ostudzeniu posypujemy babeczki cukrem pudrem.
edytaha
misia5
Ależ oczywiście :) Zapraszam :)