Sposób przygotowania:
Udka
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy,papryki kroimy w paski i również podsmażamy.Pieczarki obieramy i kroimy w ćwiartki i podsmażamy.
Robimy zalewę łączymy cukier wodę maggę i ocet jabłkowy i gotujemy. Po chwili dodamy przecier pokrojone warzywa i grzyby.
Wszystko mieszamy i chwilkę gotujemy.
Udka smażymy z obu stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego i wlewamy zalewę i pieczemy około godziny w tem 180 stopni
Robimy zalewę łączymy cukier wodę maggę i ocet jabłkowy i gotujemy. Po chwili dodamy przecier pokrojone warzywa i grzyby.
Wszystko mieszamy i chwilkę gotujemy.
Udka smażymy z obu stron i przekładamy do naczynia żaroodpornego i wlewamy zalewę i pieczemy około godziny w tem 180 stopni