iwa643

iwa643

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 5470]

Udka duszone w kapuście.

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Jesienno zimowe danie jednogarnkowe

Udka duszone w kapuście.

Składniki:

Udka duszone w kapuście.

 

  • 4 szt udka,
  • 1/2 szt kapusta,
  • 1 szt marchewka,
  • 1 szt cebula,
  • słodka papryka,
  • Sól,
  • warzylion,
  • oliwa,
  • majeranek,
  • pieprz

 

Sposób przygotowania:

Udka duszone w kapuście.
Udka myjemy suszymy .W brytwance rozgrzewamy oliwę dajemy udka i smażymy .Posypujemy słodką papryką ok 2 łyżki, pieprz i sól. Dodajemy pokrojoną cebulę Gdy papryka zacznie się podsmażać ciemnieć podlewamy wodą .Kapustę kroimy jak na bigos. Marchewkę ścieramy na tarce duże oczka. Dodajemy do brytwanki i dolewamy wodą ,żeby wszystko było nakryte wodą .Doprawiamy warzylionem .Dusimy do miękkości .Dodajemy na koniec majeranek ok 1 łyżka i jeszcze chwile dusimy .Podajemy z świeżą bułeczką .