lalunia

lalunia

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1993]

Faszerowane uda z kurczaka

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 5/5 głosów: 6

Zakochałam się w udkach faszerowanych , mogę w nie wkładać co tylko zechcę .Po upieczeniu są miękkie i soczyste .

Faszerowane uda z kurczaka Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Faszerowane uda z kurczaka

 

 

 

 

  • 3 udka z kurczaka

 

 

 

 

 

 

 

  • imbir mielony 1 szczypta

Sposób przygotowania:

Faszerowane uda z kurczaka
1.Pieczarki umyć pokroić w plasterki . 2.Paprykę umyć pokroić w paseczki. 3. Dusić razem i dodać porę pokrojona w talarki zeszklić i dusić razem. 4. Ogórki pokroić i dodać do farszu doprawić sola i pieprzem dodać imbir do smaku . 5 Udka umyć wyciąć kość i faszerować farszem ostudzonym. 6. Farszu zostanie więc kładziemy go na dno szklanego naczynia do zapiekania. 7. Kroimy masło w wiórka i kładziemy na farsz z pieczarek. 8. Kładziemy udka z kurczaka posypujemy je papryką mielona słodka i solą. 9. Pieczemy 70 minut w 190 stopniach podajemy z ziemniakami .
Faszerowane uda z kurczaka
Pieczarki umyć pokroić w plasterki . Paprykę umyć pokroić w paseczki. Dusić razem i dodać porę pokrojona w talarki zeszklić i dusić razem.
Faszerowane uda z kurczaka
Farszu zostanie więc kładziemy go na dno szklanego naczynia do zapiekania.
Faszerowane uda z kurczaka
Udka umyć wyciąć kość i faszerować farszem ostudzonym.
Faszerowane uda z kurczaka
Kładziemy udka z kurczaka posypujemy je papryką mielona słodka i solą. Pieczemy 70 minut w 190 stopniach podajemy z ziemniakami .