Katarzyna J.

Katarzyna J.

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1284]

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Pyszne udka z kurczaka nadziewane farszem pieczarkowym. Idealna propozycja na obiad dla całej rodziny.

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami
Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oliwy podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem. Mięso myję i osuszam. Dokładnie oczyszczam skórę oraz usuwam tłuszcz. Udka nacinam, usuwam kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu. Mięso oprószam papryką, przyprawą uniwersalną, majerankiem oraz solą i pieprzem. W lukę po usuniętych kościach wkładam farsz pieczarkowy. Skórę dokładnie spinam wykałaczkami. Udka układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam odrobiną oleju, przykrywam. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami
Pieczarki obieram, kroję w plasterki. Cebulę kroję w drobną kosteczkę. Na odrobinie oliwy podsmażam pieczarki oraz cebulę. Doprawiam do smaku solą oraz pieprzem.
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami
Mięso myję i osuszam. Dokładnie oczyszczam skórę oraz usuwam tłuszcz. Udka nacinam, usuwam kości, pozostawiając tylko najdłuższą kość na podudziu.
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami
Mięso oprószam papryką, przyprawą uniwersalną, majerankiem oraz solą i pieprzem. W lukę po usuniętych kościach wkładam farsz pieczarkowy. Skórę dokładnie spinam wykałaczkami.
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami
Udka układam w naczyniu żaroodpornym. Skrapiam odrobiną oleju, przykrywam. Piekę około 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.