Krakowianka

Krakowianka

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 2834]

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Udka faszerowane są bardzo smaczne i efektowne.

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką
Udka z kurczaka umyć, osuszyć, usunąć kości, mięso zbić tłuczkiem. Natrzeć solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Na rozgrzanym maśle podsmażyć pokrojony por, pieczarki, paprykę i kapustę pekińską. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Na płaty mięsa nałożyć farsz, zawinąć i spiąć wykałaczkami. Oprószyć mieloną papryką, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, skropić olejem. Naczynie przykryć folią spożywczą, wstawić do piekarnika. Piec w temp 190 stopni około 45-50 minut. Po upływie pół godziny usunąć folię, polać mięso powstałym sosem, pozostawić do zrumienienia.
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką
Udka umyć osuszyć usunąć kości mięso rozbić tłuczkiem natrzeć przyprawami
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką
Na maśle podsmażyć por pieczarki paprykę i kapustę
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką
Przygotowany farsz ułożyć na przyprawione mięso
Udka z kurczaka faszerowane pieczarkami i papryką
Mięso z farszem złożyć spiąć wykałaczkami oprószyć papryką