Sposób przygotowania:
Udka faszerowane wołowiną
Udka dokładnie myjemy, osuszamy i usuwamy kości. Olej mieszamy z przyprawą do kurczaka. Mięso nacieramy tylko wewnątrz połową marynaty. Cebulę kroimy w drobną kostkę. Podsmażamy na większej ilości smalcu, z racji tego, że wołowina jest dość sucha. Dodajemy do mięsa. Dokładnie mieszamy z przeciśniętym czosnkiem, jajkiem oraz przyprawą do mięsa mielonego.
Farsz dzielimy na 8 części. W każdym udku umieszczamy po jednej. Dokładnie zaszywamy i nacieramy pozostałą marynatą do kurczaka. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godz. Udka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub owijamy folią aluminiową.
Pieczemy około 35 minut w 200 stopniach. Pod koniec możemy je odkryć aby się delikatnie zrumieniły.
Farsz dzielimy na 8 części. W każdym udku umieszczamy po jednej. Dokładnie zaszywamy i nacieramy pozostałą marynatą do kurczaka. Wstawiamy do lodówki na minimum 1 godz. Udka umieszczamy w naczyniu żaroodpornym lub owijamy folią aluminiową.
Pieczemy około 35 minut w 200 stopniach. Pod koniec możemy je odkryć aby się delikatnie zrumieniły.
Magdalena88
sammakko