Sposób przygotowania:
Udka faszerowane brokułami i serem
1. Z udek usunąć kości, oprószyć solą i pieprzem.
2. Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i drobno posiekać.
3. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i połączyć z brokułem. Doprawić solą i pieprzem.
4. Udko rozkładamy płasko, nakładamy farsz i zawijamy. Spinamy wykałaczką.
5. W naczyniu do zapiekania rozpuszczamy masło i układamy udka złączeniem do dołu.
6. Mięso posypać słodką papryką i piec w piekarniku w 200 stopniach C do momentu aż mięso będzie miękkie i rumiane.
2. Brokuł ugotować w lekko osolonej wodzie, odcedzić i drobno posiekać.
3. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i połączyć z brokułem. Doprawić solą i pieprzem.
4. Udko rozkładamy płasko, nakładamy farsz i zawijamy. Spinamy wykałaczką.
5. W naczyniu do zapiekania rozpuszczamy masło i układamy udka złączeniem do dołu.
6. Mięso posypać słodką papryką i piec w piekarniku w 200 stopniach C do momentu aż mięso będzie miękkie i rumiane.
Nina W.
smak i uczucie
Polecam, smaczne :)