kate1980

kate1980

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 212]

udka kurczaka na słodko

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

świetnie smakują z zimnym piwem

udka kurczaka na słodko

Składniki:

udka kurczaka na słodko

 

  • 4- 6 udek kurczaka
  • Marynata:
  • Pół szklanki soku ananasowego
  • 1/3 szklanki oleju
  • Sól
  • Glazura:
  • Pół szklanki dżemu ananasowego
  • Pół szklanki sosu sojowego
  • 4 łyżki soku ananasowego
  • Łyżeczka ostrej musztardy

 

Sposób przygotowania:

udka kurczaka na słodko
Przygotować marynatę. Umyte udka polać nią. Wstawić w chłodne miejsce na 3 - 4 godziny. składniki glazury dokładnie zmiksować i posmarować nim zamarynowane udka. Piec na ruszcie dobrze rozgrzanego grilla. Można podawać z krążkiem ananasa.