ziutula

ziutula

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1008]

Udka z kurczaka w majonezie z rękawa

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Bardzo smaczne, aromatyczne udka kurczaka pieczone w rękawie w majonezie są idealne do dań na ciepło i na zimno.

Udka z kurczaka w majonezie z rękawa Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka z kurczaka w majonezie z rękawa

 

  • udka kurczaka 4 sztuki większe,
  • przyprawa do kurczaka pikantna 1 opakowanie,
  • majonez 4 łyżki,
  • cebula 2 sztuki większe,
  • liść laurowy 2 sztuki

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w majonezie z rękawa
Umyte, świeże udka kurczaka mocno natrzeć pikantną przyprawą do kurczaka, posmarować majonezem, schować do lodówki na kilka godzin.

Udka włożyć do rękawa, dodać pokrojone cebule, liście laurowe, zawiązać rękaw, włożyć do blaszki.

Piekarnik nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, udka piec około 45 minut, następnie rękaw na środku rozciąć i na termoobiegu 160C piec z 15 minut, wywar można wykorzystać do sosu.
Udka pieczone kurczaka w majonezie,cebulą z rękawa
Przyprawę dodajemy jaką lubimy smakowo.
Udka pieczone kurczaka w majonezie,cebulą z rękawa
Dodatki można dodać jakie się lubi warzywa.
Udka pieczone kurczaka w majonezie,cebulą z rękawa
Dopiczone na termoobiegu mają chrupiącą skórkę.