Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka w majonezie z rękawa
Umyte, świeże udka kurczaka mocno natrzeć pikantną przyprawą do kurczaka, posmarować majonezem, schować do lodówki na kilka godzin.
Udka włożyć do rękawa, dodać pokrojone cebule, liście laurowe, zawiązać rękaw, włożyć do blaszki.
Piekarnik nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, udka piec około 45 minut, następnie rękaw na środku rozciąć i na termoobiegu 160C piec z 15 minut, wywar można wykorzystać do sosu.
Udka włożyć do rękawa, dodać pokrojone cebule, liście laurowe, zawiązać rękaw, włożyć do blaszki.
Piekarnik nagrzany na 220C, grzanie góra/dół, udka piec około 45 minut, następnie rękaw na środku rozciąć i na termoobiegu 160C piec z 15 minut, wywar można wykorzystać do sosu.