Sposób przygotowania:
Soczyste, chrupiące udka z rękawa
Udka opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym, odciąć "kuferki".
Dokładnie natrzeć przyprawą do pieczonego kurczaka.
Włożyć udka do rękawa, wlać z 1/2 szklanki oleju Wielkopolskiego rzepakowego chili, przed wlaniem dobrze potrząsnąć butelką, aby chili się rozmieszała.
Rękaw zawiązać, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, rękaw z udkami włożyć do blaszki i piec około 50 minut.
Rękaw rozciąć i 10 minut piec w 160C na termoobiegu, udka będą z chrupiącą skórką
Z wywaru można zrobić sos, ja zamroziłam do sosu do makaronu czy kopytek.
Dokładnie natrzeć przyprawą do pieczonego kurczaka.
Włożyć udka do rękawa, wlać z 1/2 szklanki oleju Wielkopolskiego rzepakowego chili, przed wlaniem dobrze potrząsnąć butelką, aby chili się rozmieszała.
Rękaw zawiązać, schować do lodówki najlepiej na całą noc.
Piekarnik nagrzany na 200C, grzanie góra/dół, rękaw z udkami włożyć do blaszki i piec około 50 minut.
Rękaw rozciąć i 10 minut piec w 160C na termoobiegu, udka będą z chrupiącą skórką
Z wywaru można zrobić sos, ja zamroziłam do sosu do makaronu czy kopytek.