izabela11111

izabela11111

Szef Kuchni
[Przepisów: 156]

Udka pieczone w porach

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
  • PORCJE: 4
         
ocena: 3/5 głosów: 1

Udka te są pieczone bez skóry, przez co są mniej kaloryczne.

Udka pieczone w porach

Składniki:

Udka pieczone w porach

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone w porach
Udka umyj, osusz, usuń skórę. Oprósz obficie solą oraz papryką. Posyp majerankiem. Pora umyj, osusz, pokrój wzdłuż w wąskie paski. Dno naczynia żaroodpornego posmaruj olejem i włóż połowę pora. Następnie kładź udka i przykrywaj je resztą pora. Piecz pod przykryciem ok. 45 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni. Podawaj z pokrojonym w plasterki pomidorem.