Mniam1

Mniam1

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 871]

Karkówka pieczona w cebuli

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Kawałki karkówki marynowane, a następnie upieczone w rękawie do pieczenia razem z dużą ilością cebuli.

Karkówka pieczona w cebuli

Składniki:

Karkówka pieczona w cebuli

 

  • 1 kg karkówki
  • 1 kg cebuli
  • 1 szklanka gęstego przecieru pomidorowego
  • 1 łyżeczka musztardy
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżeczka soli
  • 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego mielonego
  • 1 łyżeczka majeranku

Sposób przygotowania:

Karkówka pieczona w cebuli

ETAP 1:

Karkówka pieczona w cebuli
Wszystkie przyprawy rozetrzeć w misce dodając przecier pomidorowy.

W dużej misce przygotować marynatę rozcierając musztardę z miodem, olejem, solą, pieprzem, majerankiem, przeciśniętym przez praskę czosnkiem i przecierem pomidorowym.

ETAP 2:

Karkówka pieczona w cebuli
Zamarynowane mięso z cebulą przełożyć do rękawa do pieczenia.

Karkówkę pokroić na małe kawałki, wycinając tłuste części i dodać do marynaty razem z pokrojoną w piórka cebulą.

Wszystko razem wymieszać i odstawić na około 3 godziny w chłodne miejsce.

Przełożyć do rękawa do pieczenia i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 *C i piec przez 2 godziny.

Tak przygotowane mięso można podać z ziemniakami. Smacznego :)


Tagi:

mięso danie