mika3008

mika3008

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 204]

Udka w majonezie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 4/5 głosów: 13

Pyszne i chrupiące. Majonez i ketchup wzbogacają smak mięsa i je trochę urozmaicają. Doskonałe z ziemniakami czy ryżem.

Udka w majonezie Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Udka w majonezie

Udka

  • 4 ćwiartki z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka złocista

Sos majonezowy

  • 6 łyżek majonezu
  • 6 łyżek ketchupu pikantnego

Sposób przygotowania:

Udka w majonezie
Udka umyć, wysuszyć i podzielić na dwie części. Wetrzeć przyprawę z kurczaka i odstawić na około 3 godziny do lodówki. Następnie ułożyć mięso w naczyniu żaroodpornym. Majonez dokładnie wymieszać z ketchupem i wysmarowac masą mięso.

Zapiekać ok. półtorej godziny w temp. 180 st. Podawać np. z ziemniakami.
Udka w majonezie
Udka zapiekamy ok. 1,5 godziny w piekarniku.
Udka w majonezie
Gotowe, warstwa majonezu i ketchupu jest pyszna i chrupiąca.

Tagi:

dania kurczak