Sposób przygotowania:
Burrito Eli w tortilliprzygotowanie mięsa
Mięso opłukać,osuszyć i pokroić w dużą kostkę.
przygotowanie mięsa cd
Pokrojone mięso zmielić w maszynce z sitkiem z dużymi oczkami.
przygotowanie cebuli i czosnku
Cebule obrać z łupinek i drobno pokroić. Czosnek obrać z łupinek i przecisnąć przez praskę.
przygotowanie pomidorów
Pomidory wyjąć z zalewy i pokroić w kostkę. Zalewę zachować do dania.
przygotowanie warzyw
Fasolkę i kukurydzę konserwową wyłożyć na sitko,przepłukać zimną wodą i odsączyć.
przygotowanie burrito
Na dużej patelni rozgrzać olej,dodać cebulę,czosnek i smażyć aż cebula się zeszkli. Do cebuli dodać mięso,paprykę,sól,pieprz i smażyć razem aż mięso zmięknie.
przygotowanie burrito cd
Do przesmażonej łopatki dodać pokrojone pomidory i przesmażyć.
przygotowanie burrito cd
Do potrawy dodać fasolę,kukurydzę i jeszcze razem przesmażyć. Placki tortilli podgrzać na suchej patelni,zwinąć w rożki i wypełnić burrito. Od razu podawać. Smacznego!