Sposób przygotowania:
Udka w kapuście z sosem sojowym.
Kapustę myjemy, wycinamy głąb i dość drobno szatkujemy. Posiekaną kapustę posypujemy przyprawą uniwersalną i cukrem. Całość lekko skrapiamy olejem. Odstawiamy na około 30 minut. W tym czasie, bardzo starannie, mieszamy ze sobą : koncentrat pomidorowy, olej, wodę, sos sałatkowy, sos sojowy i 2 - 3 zmiażdżone ząbki czosnku.
Kapustę mieszamy. Do dokładnie umytego i osuszonego naczynia żaroodpornego wykładamy kapustę. Układamy na nią udka. Cebulę obieramy i myjemy, po czym kroimy w krążki. Na każde udko kładziemy jeden krążek cebuli i jedną łyżkę majonezu. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Pieczemy przez około 1 i pół - 2 godziny. Z tak przygotowanego dania mamy tak naprawdę 2 potrawy - bardzo smaczną kapustę i mięso. W ten sposób można przygotować również skrzydełka, smakują równie znakomicie, zmniejsza się tylko czas pieczenia. Cała potrawa jest dość słodka, dlatego wedle uznania można do sosu dodać odrobinę np. kwasku cytrynowego lub mielonej ostrej papryki,Smacznego : )))))
Kapustę mieszamy. Do dokładnie umytego i osuszonego naczynia żaroodpornego wykładamy kapustę. Układamy na nią udka. Cebulę obieramy i myjemy, po czym kroimy w krążki. Na każde udko kładziemy jeden krążek cebuli i jedną łyżkę majonezu. Całość zalewamy wcześniej przygotowanym sosem. Pieczemy przez około 1 i pół - 2 godziny. Z tak przygotowanego dania mamy tak naprawdę 2 potrawy - bardzo smaczną kapustę i mięso. W ten sposób można przygotować również skrzydełka, smakują równie znakomicie, zmniejsza się tylko czas pieczenia. Cała potrawa jest dość słodka, dlatego wedle uznania można do sosu dodać odrobinę np. kwasku cytrynowego lub mielonej ostrej papryki,Smacznego : )))))