Ania321

Ania321

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1190]

Udka w marynacie pieczone na ziemniakach

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 3
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Takie udka z kurczaka zamarynowane w musztardzie i miodzie, pieczone razem z ziemniakami to dobry pomysł na smaczny obiad.

Udka w marynacie pieczone na ziemniakach Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka w marynacie pieczone na ziemniakach

 

Sposób przygotowania:

Udka w marynacie pieczone na ziemniakach
Oczyszczamy udka, nacinamy i wkładamy do sporej miski. Mieszamy musztardę z miodem, dodajemy pieprz oraz sól i nacieramy mięso. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby się zamarynowało.

Obieramy ziemniaki, kroimy na plasterki i gotujemy 5 minut w osolonej wodzie, licząc od momentu zagotowania. Następnie odcedzamy ziemniaki i układamy na dnie naczynia do zapiekania. Na nich układamy mięso.

Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. wstawiamy danie i pieczemy przez około godzinę.
Udka w marynacie pieczone na ziemniakach
Oczyszczamy udka, nacinamy i wkładamy do sporej miski.
Udka w marynacie pieczone na ziemniakach
Mieszamy musztardę z miodem, dodajemy pieprz oraz sól i nacieramy mięso.
Udka w marynacie pieczone na ziemniakach
Następnie odcedzamy ziemniaki i układamy na dnie naczynia do zapiekania.
Udka w marynacie pieczone na ziemniakach
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. wstawiamy danie i pieczemy przez około godzinę.

Tagi:

dania mięsa