Sposób przygotowania:
Udka w marynacie pieczone na ziemniakach
Oczyszczamy udka, nacinamy i wkładamy do sporej miski. Mieszamy musztardę z miodem, dodajemy pieprz oraz sól i nacieramy mięso. Wstawiamy na kilka godzin do lodówki, aby się zamarynowało.
Obieramy ziemniaki, kroimy na plasterki i gotujemy 5 minut w osolonej wodzie, licząc od momentu zagotowania. Następnie odcedzamy ziemniaki i układamy na dnie naczynia do zapiekania. Na nich układamy mięso.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. wstawiamy danie i pieczemy przez około godzinę.
Obieramy ziemniaki, kroimy na plasterki i gotujemy 5 minut w osolonej wodzie, licząc od momentu zagotowania. Następnie odcedzamy ziemniaki i układamy na dnie naczynia do zapiekania. Na nich układamy mięso.
Nagrzewamy piekarnik do temperatury 180 stopni. wstawiamy danie i pieczemy przez około godzinę.