mela25

mela25

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 454]

Udka pieczone w bulionie grzybowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne udka pieczone w sosie z bulionu grzybowego .

Udka pieczone w bulionie grzybowym

Składniki:

Udka pieczone w bulionie grzybowym

 

  • 3 kostki kucharek grzybowy
  • 2 udka
  • 0,5 l wody

 

Sposób przygotowania:

Udka pieczone w bulionie grzybowym
Udka oczyszczamy i myjemy , prószymy solą i wkładamy do naczynia żaroodpornego . Do garnka wlewamy wodę wrzucamy kostki rosołowe i je rozpuszczamy . Gotowym bulionem zalewamy udka przykrywamy drugim naczyniem żaroodpornym . Wkładamy do piekarnika nagrzanego w 200 C i pieczemy około 60 min .