Udka w warzywnej paście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Zachęcam do spróbowania.....

Udka w warzywnej paście

Składniki:

Udka w warzywnej paście

 

  • 2 szt udka z kurczaka,
  • 1 dkg cebula,
  • 1 dkg czerwona papryka świeża,
  • 1 dkg czosnek,
  • 1 dkg miąższ pomidora,
  • 1 dkg natka pietruszki,
  • 1 szczypta Sól,
  • 1 szczypta pieprz czarny mielony Prymat,
  • 1 szczypta przyprawa do kurczaka Prymat

Sposób przygotowania:

Udka w warzywnej paście
Obrana cebule pokroić w ćwiartki,papryke tez w cwiartki oprócz udek, wrzucić do blendera i zmiksować na pastę. Natrzeć nią pozbawione skóry udka i odstawić je na noc. Następnie większą część pasty usunąć, udka ułożyć w żaroodpornym naczyniu i wstawić do nagrzanego na 200 stopni piekarnika. Piec ok. 45 minut.