Sposób przygotowania:
Udka w zalewie wg rafal1825
1. Na początek podsmażamy cebulkę, którą należy pokroić w drobną kosteczkę( podsmażamy ją na oleju).Następnie podsmażamy 3 czerwone papryki oraz pieczarki
2. Aby przygotować zalewę, należy wymieszać wszystkie składniki ze sobą , lecz oprócz słoiczka z przecierem pomidorowym, i gotujemy ok 5- 10 min. Do całości należy dodać pieczarki oraz przygotowane wcześniej warzywa.
3. Następnie należy udka usmażyć na patelni i potem przełożyć je najlepiej do naczynia żaroodpornego.Do całości wlewamy oczywiście zalewę i całość pieczemy w piekarniku w temp. 175- 180 stopni C przez 55- 60 min.
SMACZNEGO!!!
2. Aby przygotować zalewę, należy wymieszać wszystkie składniki ze sobą , lecz oprócz słoiczka z przecierem pomidorowym, i gotujemy ok 5- 10 min. Do całości należy dodać pieczarki oraz przygotowane wcześniej warzywa.
3. Następnie należy udka usmażyć na patelni i potem przełożyć je najlepiej do naczynia żaroodpornego.Do całości wlewamy oczywiście zalewę i całość pieczemy w piekarniku w temp. 175- 180 stopni C przez 55- 60 min.
SMACZNEGO!!!