rafal1825

rafal1825

Starszy Kucharz
[Przepisów: 16]

Udka w zalewie wg rafal1825

  • TRUDNOŚĆ: średnie
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Niezwykle oryginalny smak

Udka w zalewie wg rafal1825

Składniki:

Udka w zalewie wg rafal1825

 

  • 65 dag pieczarek
  • 4-5 udek z kurczaka
  • 2 duże cebule
  • olej
  • 3 czerwone papryki
  • Zalewa:
  • 10 średnich łyżeczek maggi
  • 15 średnich łyżeczek wody
  • 10 łyżek octu jabłkowego
  • 10 łyżek cukru
  • słoiczek przecieru pomidorowego

 

Sposób przygotowania:

Udka w zalewie wg rafal1825
1. Na początek podsmażamy cebulkę, którą należy pokroić w drobną kosteczkę( podsmażamy ją na oleju).Następnie podsmażamy 3 czerwone papryki oraz pieczarki
2. Aby przygotować zalewę, należy wymieszać wszystkie składniki ze sobą , lecz oprócz słoiczka z przecierem pomidorowym, i gotujemy ok 5- 10 min. Do całości należy dodać pieczarki oraz przygotowane wcześniej warzywa.
3. Następnie należy udka usmażyć na patelni i potem przełożyć je najlepiej do naczynia żaroodpornego.Do całości wlewamy oczywiście zalewę i całość pieczemy w piekarniku w temp. 175- 180 stopni C przez 55- 60 min.
SMACZNEGO!!!