katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Udka z bulionu w panierce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Bulion w którym gotowało się mięso został wykorzystany do zupy . Usmażone mięso było smacznym dodatkiem do drugiego dania.

Udka z bulionu w panierce

Składniki:

Udka z bulionu w panierce

 

Sposób przygotowania:

Udka z bulionu w panierce
Mięso myjemy, zalewamy wodą i stawiamy do gotowania.

Dodajemy pietruszkę, por i oczyszczoną marchewkę. Dodajemy też przyprawy i solimy. Gotujemy mięso do miękkości.

Mięso wyjmujemy i lekko studzimy. Nie przyprawiamy bo mięsko jest aromatyczne.

Panierujemy w roztrzepanym jajku i tartej bułce. Smażymy na rozgrzanym oleju na rumiano .