Sposób przygotowania:
Fasolka w maślanym sosie cebulowo-pietruszkowym
Fasolkę (bez łykową) zyścimy z końcówek, gotujemy w osolonej wodzie-do miękkości, a następnie kroimy na mniejsze kawałeczki.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego.
Wrzucamy na niego posiekaną w piórka cebulę, obraną i pokrojoną na drobno paprykę czerwoną. Dusimy do miękkości. Dodajemy naszą fasolkę, dokładamy czubatą łyżkę masła i całość dalej podduszamy. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajmy posiekaną natkę pietruszki i liście bazylii.
Następnie jogurt naturalny rozrabiamy z 2 łyżkami mąki pszennej i 4 łyżkami ciepłej wody i zalewamy naszą fasolkę. Mieszamy, aż sos zgęstnieje i cieplutki zajadamy.
Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego.
Wrzucamy na niego posiekaną w piórka cebulę, obraną i pokrojoną na drobno paprykę czerwoną. Dusimy do miękkości. Dodajemy naszą fasolkę, dokładamy czubatą łyżkę masła i całość dalej podduszamy. Solimy i pieprzymy do smaku, dodajmy posiekaną natkę pietruszki i liście bazylii.
Następnie jogurt naturalny rozrabiamy z 2 łyżkami mąki pszennej i 4 łyżkami ciepłej wody i zalewamy naszą fasolkę. Mieszamy, aż sos zgęstnieje i cieplutki zajadamy.