pycia9

pycia9

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 76]

Udka z kurczaka z kiszoną kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

przepyszne udka z kurczaka skąpane w kiszonej kapuście.

Udka z kurczaka z kiszoną kapustą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Udka z kurczaka z kiszoną kapustą

 

  • 2 udka z kurczaka
  • 500g kiszonek kapusty
  • 1 duża marchewka
  • 2 łyżeczki przyprawa do kurczaka
  • pół łyżeczki czosnek w proszku
  • 3 łyżki oleju

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka z kiszoną kapustą
Przyprawę do kurczaka i czosnek w proszku mieszamy z olejem i marynujemy udka z kurczaka. wsadzamy je do lodówki na 2h. Do naczynia żaroodpornego dajemy kiszoną kapustę i startą na dużym oczku marchewkę. mieszamy razem i na wierzch nakładamy zamarynowane udka. resztą marynaty oblewamy kapustę. Jeżeli uważamy, że jest za mało oleju możemy jeszcze dolać 1-2 łyżki. nagrzewamy piekarnik do 220 stopni i wkładamy na 90 min. następnie wyciągamy i nakładamy na talerz z ziemniakami. Smacznego!
Udka z kurczaka z kiszoną kapustą
marynujemy udka z kurczaka i wkładamy do lodowki
Udka z kurczaka z kiszoną kapustą
mieszamy kiszoną kapustę ze startą na grubym oczku marchewką
Udka z kurczaka z kiszoną kapustą
na wierzch kładziemy zamarynowane udka z kurczaka
Udka z kurczaka z kiszoną kapustą
wkładamy do piekarnika na 90 min w temperaturze 220 stopni