Sposób przygotowania:
Udka z kurczaka w boczku, z papryką i cebuląETAP 1:
Udka opłukujemy, osuszamy i posypujemy ze wszystkich stron solą, pieprzem i ostrą papryką mieloną.
ETAP 2:
Z jednej strony (tej, która będzie od środka roladek) mięso smarujemy ketchupem i musztardą.
ETAP 3:
Paprykę myjemy i kroimy w paseczki. Cebulę kroimy w piórka.
Paprykę i cebulę układamy na mięsie po stronie posmarowanej ketchupem i musztardą.
Mięso starannie zwijamy w roladki.
ETAP 4:
Plasterki boczku układamy tak, aby dachówkowato nachodziły na siebie (ja na każde udko przeznaczałam po 4 plasterki boczku). Na boczku układamy udka i starannie je nim owijamy.
Mięso układamy w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, pieczemy pod przykryciem przez 1 godzinę i 25 minut w 180 st. C.
Podajemy z ulubionymi dodatkami.