Sposób przygotowania:
Roladki z polędwiczek z mięsem mielonym i papryką
Polędwiczki pokroić na grube plastry i cienko rozklepać. Z obu stron przyprawić solą i pieprzem. Cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, podsmażyć. Zdjąć z patelni. Na tą samą patelnię wrzucić mięso i smażyć pod przykryciem aż będzie miękkie. Mięso połączyć z warzywami, dodać przyprawy i wymieszać.
Tak przygotowanym farszem smarować roladki, zwijać i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać pod przykryciem w temp 180 st ok 1 godziny.
Smacznego:-)
Tak przygotowanym farszem smarować roladki, zwijać i spiąć wykałaczkami. Obsmażyć na oleju z obu stron i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Zapiekać pod przykryciem w temp 180 st ok 1 godziny.
Smacznego:-)
Szeptucha