OktawiaG

OktawiaG

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 184]

Udka z kurczaka w musztardowej skorupce

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Pyszna chrupiąca skórka, z dodatkiem aromatycznych ziół, świetnie komponuje się z kurczakiem. Sposób na szybki pyszny obiad.

Udka z kurczaka w musztardowej skorupce Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Udka z kurczaka w musztardowej skorupce

 

  • 5 udek a kurczaka
  • 1 łyżeczka soli
  • 5 łyżek musztardy
  • 3 łyżki oleju
  • 1 łyżeczka majeranku, oregano i słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w musztardowej skorupce
Udka myjemy i zalewamy zimną wodą z dodatkiem soli. Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy ok 15-20 min. W tym czasie , musztardę łączymy z olejem, oprószamy ziołami i dokładnie mieszamy. Piekarnik nagrzewamy do 180-200*C. Udka po ugotowaniu układamy na blaszce i smarujemy przygotowanym sosem. Można to zrobić przy użyciu pędzelka. Wkładamy do piekarnika na ok 30 min. 
Udka z kurczaka w musztardowej skorupce
udka zalane zimną wodą , gotujemy z dodatkiem soli
Udka z kurczaka w musztardowej skorupce
przygotowujemy sos, którym posmarujemy udka
Udka z kurczaka w musztardowej skorupce
ugotowane udka, smarujemy sosem i wkladamy do piekarnika