gabyelle21l@tlen.pl

gabyelle21l@tlen.pl

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 266]

Udka z kurczaka w cieście

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Udka z kurczaka w pysznej panierce

Udka z kurczaka w cieście

Składniki:

Udka z kurczaka w cieście

 

  • Kilka udek z kurczaka
  • Marynata :
  • czosnek 2 ząbki
  • pieprz
  • sól
  • wino białe pół szkl
  • olej pół szkl

 

 

 

 

Sposób przygotowania:

Udka z kurczaka w cieście
Przygotowujemy marynatę, czosnek siekamy i przekładamy do naczynia, dodajemy sól, pieprz i zalewamy winem i olejem i w takiej marynacie marynujemy udka najlepiej zostawić na noc. Po marynowaniu odsączamy z marynaty, przygotowujemy panierkę, mieszamy mleko z jajkami i mąką robimy z tych składników dość gęste ciasto i maczamy w nim udka z kurczaka. Na patelni rozgrzewamy olej i smażymy udka z kurczaka. po usmażeniu odsączamy z oleju na ręczniczkach papierowych.
Smacznego