szynszyla

szynszyla

Arcymistrz Kuchni
[Przepisów: 221]

Udka z miodem i musztardą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Udka kurczaka na słodko często przygotowuję na imprezy rodzinne, bo nie wymagają dużo czasu na przygotowanie a są bardzo smaczne.

Udka z miodem i musztardą

Składniki:

Udka z miodem i musztardą

 

  • 6 udek
  • 3 łyżki płynnego miodu
  • 3 łyżki ostrej musztardy
  • 1 łyżeczka słodkiej papryki

Sposób przygotowania:

Udka z miodem i musztardą
Przygotować marynatę: połączyć ze sobą miód, musztardę i paprykę. Dokładnie wymieszać.

Udka kurczaka opłukać i włożyć do przygotowanej wcześniej marynaty.

Wymieszać, aby marynata dokładnie pokryła mięso. Następnie wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.

Po wyjęciu z marynaty udka przełożyć na blaszkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.

Piec ok. godziny, W trakcie pieczenia podlać kilka razy marynatą.