Sposób przygotowania:
Udka z miodem i musztardą
Przygotować marynatę: połączyć ze sobą miód, musztardę i paprykę. Dokładnie wymieszać.
Udka kurczaka opłukać i włożyć do przygotowanej wcześniej marynaty.
Wymieszać, aby marynata dokładnie pokryła mięso. Następnie wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Po wyjęciu z marynaty udka przełożyć na blaszkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec ok. godziny, W trakcie pieczenia podlać kilka razy marynatą.
Udka kurczaka opłukać i włożyć do przygotowanej wcześniej marynaty.
Wymieszać, aby marynata dokładnie pokryła mięso. Następnie wstawić do lodówki na co najmniej 2 godziny.
Po wyjęciu z marynaty udka przełożyć na blaszkę i wstawić do nagrzanego do 180 stopni piekarnika.
Piec ok. godziny, W trakcie pieczenia podlać kilka razy marynatą.