Sposób przygotowania:
Udka miodowo-musztardowe
Ostrym nożem zrobić parę nakłuć . Włożyć je do dużego niemetalowego naczynia. Wymieszać wszystkie składniki , doprawić solą i pieprzem.Udka dokładnie wysmarować składnikami , najlepiej powyciskać dłońmi. Przykryć naczynie folią i wstawić do lodówki na minimum godzinę. Rozgrzać piekarnik (program środkowy), do 220 stopni. Wyjąć udka z marynaty i ułożyć je w naczyniu żaroodpornym jedno obok drugiego, zachowując resztę marynaty w misce. Włożyć naczynie do nagrzanego piekarnika i piec często przewracając oraz polewając pozostałą marynatą, przez około 40 minut, aż będą ładnie zarumienione i chrupiące. Ja podłam z ziemniaczkami posypane z koperkiem i suróweczką z białej kapustki :-) SMACZNEGO NA TALERZYKU JEST TYLKO 1 PORCJA :) BO ZBYT DUŻO NAWALONE WYGLADA NIEZBYT ;/
Sarenka
cherry
evita0007
margolata
gusia1000