Agi

Agi

Kucharz
[Przepisów: 13]

Musztardowo-miodowo-ziołowe udka

  • 2
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 3

Musztardowo-miodowe udka z kurczaka w ziołach - smaczny i łatwy przepis!

Musztardowo-miodowo-ziołowe udka

Składniki:

Musztardowo-miodowo-ziołowe udka

 

  • udka z kurczaka
  • musztarda
  • miód
  • oliwa
  • przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka, rozmaryn, tymianek, majeranek, ziele angielskie

Sposób przygotowania:

Musztardowo-miodowo-ziołowe udka
Udka przyprawić solą, pieprzem i papryką słodką. Musztardę zmieszać z miodem w stosunku 2/1, dodać dość dużo rozmarynu, tymianku i majeranku - dobrze wymieszać. Taką marynatą posmarować udka i wstawić do lodówki na około godzinę. Smażyć na oliwie. Kiedy skórka będzie już "przypieczona" udka zalać wrzątkiem i wrzucić ziele angielskie (ilość zależy od ilości udek). Dusić pod przykryciem w średniej temperaturze do momentu, aż udka będą miękkie, następnie odparować wodę na większej temperaturze. Udka podałam z pieczonymi warzywami.