Sposób przygotowania:
Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania
Udka po oczyszczeniu i opłukaniu gotujemy z marchewką, pietruszką oraz selerem.
Z udek gotujemy smaczny rosół, gdy udka już prawie miękkie wyjmujemy i studzimy.
Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.
Ugotowane i wystudzone udka panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane udka smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Usmażone podajemy do drugiego dania.
Z udek gotujemy smaczny rosół, gdy udka już prawie miękkie wyjmujemy i studzimy.
Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.
Ugotowane i wystudzone udka panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.
Tak przygotowane udka smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.
Usmażone podajemy do drugiego dania.
gusia1000