BozenaMatuszczyk

BozenaMatuszczyk

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1611]

Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 1

Polecam dzisiaj smaczne udka z kurczaka z których ugotowałam pyszny rosół a następnie panierowałam w bułce tartej i smażyłam na rozgrzanym oleju jako dodatek do drugiego dania.

Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania Więcej zdjęć (6)

Składniki:

Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania

 

  • ugotowane udka z kurczaka 2 ,
  • jajka 2,
  • przyprawa uniwersalna 1/2 łyżeczki,
  • bułka tarta do panierowania,
  • olej do smażenia,

Sposób przygotowania:

Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania
Udka po oczyszczeniu i opłukaniu gotujemy z marchewką, pietruszką oraz selerem.

Z udek gotujemy smaczny rosół, gdy udka już prawie miękkie wyjmujemy i studzimy.

Jajka roztrzepujemy widelcem z dodatkiem przyprawy uniwersalnej.

Ugotowane i wystudzone udka panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej.

Tak przygotowane udka smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony.

Usmażone podajemy do drugiego dania.
Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania
Udka kurczaka oczyszczamy , płuczemy i wstawiamy do gotowania
Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania
Z udek gotujemy rosół z jarzynami i podpieczoną cebulą
Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania
Jajka roztrzepujemy z dodatkiem przyprawy uniwersalnej
Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania
Ugotowane, wystudzone udka panierujemy w rozbełtanym jajku a następnie w bułce tartej
Udka z rosołu wykorzystane do drugiego dania
Panierowane udka smażymy na rozgrzanym oleju z każdej strony