Sposób przygotowania:
Udka z warzywami w pysznym sosieI
1. Udka myję, osuszam, usuwam kości oraz skórę i kroję na mniejsze kawałki. Przekłam do miski, dodaję trzy łyżki sosu sojowego jasnego, miód, skrobie ziemniaczaną oraz sól i dokładnie mieszam. Grzyby Mun zalewam gorącą wodą.
II
2. Cebulę oraz czosnek obieram, drobno kroję i smażę na rozgrzanym oleju. Do warzyw dodaję mięso z udek. Gdy mięso zmieni kolor na jasno brązowy wtedy dodaję po kolei warzywa.
3. Marchew obieram, kroję w słupki
4. Następnie myję, obieram z nasion, kroję w drobne paseczki papryki.
5. Grzyby Mun odlewam z wody, kroję w paseczki.
6. Kapustę pekińską szatkuję drobno.
III
7. Mięso z warzywami podlewamy jedną szklanką wody, wlewamy trzy łyżki sosu sojowego ciemnego, sos Chili, wsypujemy szczyptę Chili i ewentualnie solimy. Wszystko razem gotujemy do chwili aż warzywa i mięso będą miękkie.
8. Gotowe.
9. Smacznego.